Äntligen!

Efter allt strul fick vi äntligen ställa oss högst upp på pallen för i år! Mycket tack vare att Jon Palmqvist(X-42) med Calle Andersson i Nav-stolen bröt på söndagen.

Lördagens race hade kunnat slutat i katastrof. Efter en inte så perfekt start jagade vi Jon med knappt 50-100m i mellan, dock fick de stopp på första varvet så vi kunde ta oss förbi. De kommande varven är vi ganska själva men vid rundningarna ser vi hur Jon o Calle kommer närmare och närmare, så på näst sista varvet är de i kapp. Då händer det som hade kunnat sluta med en katastrof men som gick väldigt bra för båda teamen.
Vi går ner för en liten rundning av prick medans Jon kommer på utsidan. Vi vet att det inte finns något å sätta emot och håller vårat inne spår. Precis vid rundning ligger Jon någon ynka meter snett framför och vi går för en marginal till pricken med 1m, då får vi ett kast efter svall från en fritidsbåt och när vi landat rätt har vi pricken precis framför och Jon precis bredvid och mycket närmare än innan vi lyfte. Dock upptäcker vi pricken först och svänger utåt mitt i ett nytt svall, samtidigt som vi ser Jon som då ligger bara 1m utanför oss. Då är det redan kört och vi kommer upp med vingen bak på deras däck, studsar 3ggr på dem(vilket vi kan se när vi får upp båten på skadorna) och sen viker vi av åt varsitt håll. Efter att försiktigt tittat åt Jons håll ser vi glada miner och tummen upp och vi kan båda fortsätta. Då visste vi inte hur båten såg ut och vi trodde att vi klarat oss mycket bättre än vad vi gjort.
Efter detta har vi pratat med varanda och det har inte varit några sura miner hos någon i teamen. Det är sådant som kan hända och allt slutade ju bra. Vi hade båda kunnat göra den rundningen annorlunda men men. Jag kan säga att jag var redan påväg ut ur båten, då vi märkte efteråt att jag rykt sönder ena stroppen i luckan:P

Vi tog oss båda i mål och Jon fick första platsen. Efter målgång och innan upptagning såg båda båtarna helt okej ut, enda som syndes då var en spricka i aktern på Jons båt. Sedan när vi lyfte hittade vi 3 skador i botten på båten, då kändes söndagens race kört.


Men det finns något som kallas för underbara vänner och som ställer upp när man behöver hjälp! Thomas Billman ställde upp och lagade våran båt natten och morgonen mellan lördag o söndag. Tack vare honom kunde vi ställa upp på söndagen och även vinna, med en fart som vi inte haft under hela säsongen på tävling. Stort Tack till Billman igen!

Söndagens tävling blev relativt lugn för våran del, lite "stökigt" på södra delen av banan men inget som märktes. Jon tvingades bryta med problem med soppapumpen. Sedan blev vi ensamma och tog oss runt banan utan några problem. Lite vatten hade vi i båten men det var inget som märktes då.
Magnus Pettersson(X-44) med Linus Johnsson bredvid tvingades till ett stopp under tävling och hamnade därför efter men kom igen och kunde ta sig i mål. Två tredje platser för dem i helgen och en total andra plats. Grabbarna från falun, Roger Norberg/Patrik Finne (X-183), fick en andra plats på söndagen och en fjärde plats på lördagen vilket resulterade i en total tredje plats. X-107 men Tobias Bergström och Andreas Magnusson kom inte i mål på lördagen och kom inte till start på söndagen.

Nu är båten hemma och det blir till å såga upp botten och plasta om. Det var ju bara en tillfällig lagning som skedde under helgen. Nästa tävling blir ju i Dyvik om drygt 2veckor.


//Majken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback