Säsongen är igång!

Äntligen är årets säsong igång!
I Lördags gick årets första Offshore tävling av stapeln ute i Simpnäs. Vädret stod inte helt på våran sida då regnet hela tiden hängde i luften vilket kanske inte gjorde tävlingen till en publikfest. Vinden var det dock inget fel på, 0,5m höga vågor längs stora delar av banan gjorde att några av de tävlande fick känna på några små flygturer. Men det är så det ska vara när det är offshore tävling. 
Tillslut kunde dock bara dryga hälften av det ca 50 startande ta sig i mål då många tvingades bryta. I V50 klassen där det var 9 startande tog sig bara 4 i mål utan att bli diskade. 

För Fredrik Groth Fyrö i J-86 med Hanna Thorén i navigatörsstolen tog tävlingen slut ganska snabbt då de på första varvet slog runt och fick bada. Både Fredrik och Hanna klarade sig bra i kraschen och när man sedan vände på båten inne vid kaj visade det sig att även den klarat sig bra. Fredrik och Hanna som i år är en av favoriterna till att ta hem SM-Guldet i V50 klassen. Nu fick istället en annan favorit ta hem segern i klassen denna dag, Sebastian Groth i J-233.
I A-49 lät Martin Löfström sin navigatör Oskar Molarin ta ett dopp, Oskar fick åka med igen när han blivit uppfiskad men dock tog tävlingen senare slut lite för tidigt pga motorproblem. Martin som i år har ny båt fick se på medan Örjan Flodberg och Emma Lundén tog hem segern i 3A klassen. 
Helgens tävlande med längst resväg, Team Johansson med storebror Peter vid ratten och lillebror Micke i navigatörsstolen hade rest ända från Umeå för att tävla i sin V24:a. Till start var de dock ensamma i klassen och slogs ihop med V300 klassen där Andreas Wirback också var själv. Tyvärr tog tävlingen slut allför snabbt då bröderna Johansson redan vid första rundningen fick problem med motorn, man åtgärdade felet men tvingades tillslut bryta på första varvet då motorn fortsatte krångla. 
Peter "Foppa" Forsberg som i år kör sin Bat23:a i W150 klassen tillsammans med katamaraner tvingades även han bryta efter att ha legat i ledning. De andra i klassen får se upp även när det är lite lugnare vatten då Foppa körde i kapp de andra även på de lugnare banpartierna. 

I år fick vi även en ny Totalsegrare i Simpnäs Offshore race, Håkan söderman (C-40) som tävlar i 3C klassen i sin Twister tog hem totalen tillsammans med Michael Enmarker som navigatör. Grattis Håkan till din första totalseger!

Nu är det fantastiskt skönt och roligt att säsongen är igång, nästa tävling sker 13-14/7 nere i Oskarshamn där vi får hoppas på lite mera sol men inte mindre vind.  
För att se resultaten från Tävlingen så finns de antingen på Roslagen Boat Racings facebook sida, på SVERAs hemsida eller så står de i dagen norrtelje tidning (måndag). 

Själv agerade jag fotograf denna dag.


















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback